Разгаря се скандалът с журналиста Петър Волгин на БНР, който открито

...
Разгаря се скандалът с журналиста Петър Волгин на БНР, който открито
Коментари Харесай

Журналитът Димитър Пецов: Волгин използва свободата, за да прокарва несвобода! Запазва си правото да е нетолерантен, но не допуска спрямо него същото

Разгаря се скандалът с журналиста Петър Волгин на БНР, който намерено пропагандира политиката на Путин в България.

Журналистът Димитър Пецов, притежател е на две награди „ Златен ключ “ и подложен на полицейско принуждение преди 2 години, поради следствията си против върхушката на ГЕРБ в Силистра, разяснява остро тематиката.  

" Това, което прави Петър Волгин през БНР, е агитация и индоктриниране, а не публицистика. Той употребява свободата на словото през ефира на БНР, с цел да насилва свободата на словото и публичното схващане. Тук изобщо въпросът не е за свободата на словото, а в случай че става дума за нея, става дума за запазването и. Този нападателен манипулатор употребява свободата, с цел да прокарва несвобода. Самият той си резервира правото да е нетърпелив, само че не позволява по отношение на него да се постъпва по същия метод. "

Известното ни оперно сопрано Александрина Пендачанска разгласи обществено, че напуща Обществения съвет на БНР. Причината са поредност от излъчвания на Петър Волгин и най-много последното, в което гостува водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов. Пендачанска стана член на съвета при предходния общоприет шеф Андон Балтаков, който реши да напусне БНР внезапно предишното лято и да се прибере в Съединени американски щати, написа segabg.com.

" След серия разменени писма сред Вас и Обществения съвет и след последното издание на „ Политически неточно “, за жал установявам, че няма действителен резултат от нашето гледище дезинформацията и пропагандата в предаванията, водени от Петър Волгин да бъдат прекратени. Г-н Волгин злоупотребява с ефира на публичната медия от години. Чрез мненията и гостите, които кани, неговите излъчвания са се трансформирали в канал за разпространяване на дезинформация и подправени вести, от които се организира откровена пропутинска, антиевропейска и антиевроатлантическа агитация, която опонира на публичния интерес и задачата на Националното радио. В изискванията на война, стартирана от съветската експанзия и водеща се на няколкостотин километра от границите на България, това е изключително обезпокоително. Поради тази причина, като член на Обществения съвет на БНР, от тук нататък не искам името ми да бъде асоциирано с медия, която в лицето на Петър Волгин се свързва с най-порочните, антидемократични и пропагандни практики на страната - агресор и незаконния режим на президента ѝ, Владимир Путин ", написа Пендачанска до шефа на БНР Милен Митев.

Няма обществени данни останалите членове на Обществения съвет да са реагирали. Това са Милен Врабевски - председател, Светла Петрова, Петко Дурмана, Петко Георгиев, проф. Снежана Попова, Стефан Командарев. Неофициалната позиция на БНР е, че предаванията на Волгин би трябвало да съществуват поради другата позиция. Ръководството на БНР в този случай отказва да прави разлика сред открита агитация и позиция.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР